pühapäev, 26. jaanuar 2014

Läheb lahti!

Heihei,

selles blogis saate lugeda Mari-Liisi ja Henri seiklusi teisel pool maakera - Austraalias.
Kuna see on meie esimene blogi, siis võivad esimesed postitused ehk veidi pentsikud välja kukkuda, aga küll asi paraneb. Lisaks vabandan ka kõikide õigekirjateadlaste ees juba ette ära, sest meie blogi saab olema reisiblogi - palju naljakaid juhtumisi, pilte ja seikluseid, seega me siin õigekirjale ja komakohtadele erilist rõhku panema ei hakka, kuid kindlasti anname oma parima et kõik vahvad tegemised ilusti kirja saaks ja kõigi huvilisteni jõuaks :)

Oleme juba tubli kolmveerand aastat vaevanud oma pead mõtetega, et kuhu me oma elud siis suuname. Kuna Mari-Liis ei püsi pudeliski paigal ning juba 3 kuud eestis olla ilma ühegi reisita on ilmselgelt liiga pikk aeg, oli selge, et tuleb võtta ette nüüd üks pikem rännak. 
Kui nüüd minna tagasi päris algusesse, mis oli u. aasta tagasi, siis Mari-Liis elas ja õppis Hollanids, kuid natuke vähem kui aasta tagasi saabusin kodumaale. Kuna kooli maik oli juba suus ning Henrilgi siin oli Otsakool pooleli, siis oli plaan, et läheme sügisest kuhugi uude (Euroopa) riiki õppima.  Mida aeg edasi, seda rohkem hakkasid asjad meie elus muutuma. Hakkasime mõlemad õppima joogat Bhairava joogakoolis (huvilistele: www.bhairavayoga.com ) ning muutma ka oma elustiili vastavalt. See on meie mõlema mõttemaailma väga palju muutnud, Mida aeg edasi, seda rohkem mõistsime, et koolist kooli joosta oleks vast natuke mõtlematu tegu. Enne tuleks veidike maailmas ringi rännata ning kuhugi oma mõtete ja arusaamadega jõuda ning alles siis valida kindel riik ja kool, paikseks jääda ning midagi kindlat õppima minna.
Seejärel panime paika, et ükskõik kuhu me ka ei läheks, välja tahame me jõuda Indiasse, varem või hiljem. Seega kõige loogilisem mõte oli alustada oma maailmareisi vaikselt, näiteks Kreekast või Hispaaniast kuid midagi selle mõtte juures ei klappinud kohe kuidagi.  Lõpuks otsustasime - kui juba, siis täiega - Austraalia!

Kuna Kängurumaa on ju sama suur kui meie Euroopagi, olime järgmise küsimuse ees - Millisest linnast alustada ? Oleme kuulnud, et väga paljud eestlased armastavad Breth'i ja Sydney't. Ka Brisbane on väga kuulus ning kõiki neid linnu meie kallid sõbrad meile soovitasidki. Ma täpselt ei mäletagi, kuidas see valik tuli, kuid igatahes otsustasime, et alustame oma rännakut Melbourne'ist, Victoria osariigist :).
Melbourne - here we come!
Kuuldavasti on Melbourne Austraalia kultuuripealinn. Teised linnad on juttude järgi rohkem ärikeskused. Eks siis näis, kuidas lood tegelikult on. Reis läheb igatahes lahti Mel'ist ning kindlasti jõuame ja mõned teised suurlinnad läbi käia. 
Hetkel möllavad Austraalias kuumalained. Meile teadaolevalt kõiguvad Melbourne'is kuumakraadid 30-43 vahepeal. Tallinnas on hetkel miinuskraade 12, seega aklimatiseerumine saab olema tubli 55 kraadi :D. Ka ajaga hakkab nalja saama, sest seal on kell 9 tundi ees. Lahkume siit 8. veebruaril ning kohale jõuame 10 veebruaril, kuigi reaalselt lennutunde on ainult 24 (koos vahepeatustega). Öeldakse, et ajaga harjumine võtab aega täpselt nii palju, kui mitu ajatsooni sa reisid. Seega, kui meie reisime 9 tsooni edasi, siis võtab meil aega 9 päeva, et õigesse Austraalia rütmi saada.

Täpselt ühe nädala ja kuue päeva pärast, 08.02.2014,  ütleme "adjöö" oma perele ja sõpradele, võtame käest kinni ja astume koos lennukisse. Ees ootab  rännak laia maailma, nii vaimselt kui füüsiliselt :). Põnev!
Meie lend näeb välja selline : Tallinn-Helsinki 35 min, Helsinki - Singapur 13 h, Singapur - Melbourne 7,5 h. Meil kummalgi pole kunagi nii pikka lennureisi olnud, seega ärevus on sees. Saime oma lennupiletid Finnairilt, kuna nemad pakuvad alla 25 a. noortele sooduspileteid. Maksumus oli 630 eur/inimene, selle sees oli pagas 23 kg ja käsipagas. Transfeeri ajad lendude vahel on 2-3 tundi, seega ei jää meil üheski vahepeatuses pikemalt aega ringi vaadata ja igavust tundma hakata. Naljapärast arvutasime ka välja, kui pikk on meie lend - 15 390 km.


Lennutee



 Nonii, ongi praeguseks sissejuhatusest vist kõik :)
Kindlalt lubama ei hakka, aga üritame hakata postitusi tegema ikka paar korda kuus (va. alguses kui veel Eestis oleme).
Siit saate edaspidi lugeda meie reisimuljeid ning rännakutest nii vaimselt kui füüsiliselt. Hakkasime seda blogi pidama selleks, et meie lähedased saaksid alati kursis olla meie tegemistega, et kaasreisijad ja reisile minejad saaksid praktilist abi oma tegemistes ning ka selleks, et huvilised saaksid osa ka sellest vaimsest poolest mida me siin näeme ja kogeme :).

Head lugemist! 
Mari-Liis & Henri




Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar